2 min2 september 2022

House of Covebo neemt FID over

Nijkerk, 25 augustus - House of Covebo, voorheen Covebo Group, heeft de afgelopen maand een akkoord bereikt met de Fuhler Groep over de overname van FID, reeds 30 jaar een toonaangevende uitzendspeler in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. De Fuhler Groep besloot de uitzendactiviteiten als gevolg van een strategische heroriëntatie over te dragen. Met de overname verwerft House of Covebo een sterke marktpositie in deze kansrijke nichemarkten, die voorheen niet of nauwelijks werden bediend.

FID (met daaraan gelieerd Weurk, FID Support en F-Support) was voor de overname onderdeel van de Fuhler Groep, een dienstverlener in agrarisch loonwerk, groen- en natuurbouw, afvalverwerking, recycling en aanneming. FID heeft met zeven vestigingen in Nederland, circa 650 uitzendkrachten en 30 interne medewerkers een vooraanstaande positie opgebouwd in de nichemarkten afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. Onder de vleugels van House of Covebo wil FID inzetten op verdere groei in haar specialismes en toewerken naar volledige landelijke dekking. FID blijft als zelfstandige en zelfsturende organisatie onder haar eigen naam actief.

“House of Covebo gelooft in de kracht van verdere specialisatie en de overname van FID past hier volledig in. De nichemarkten van FID hebben wij gedefinieerd als zeer interessante en kansrijke groeimarkten waarin wij graag actief willen zijn. We zijn ervan overtuigd dat het specialisme van FID én de slagkracht van House of Covebo een kansrijke en mooie gezamenlijke toekomst opleveren,” aldus CEO Henk Buitink van House of Covebo.

Eigenaar Bert Fuhler van de Fuhler Groep heeft na een intensieve voorbereiding besloten FID te verkopen. “In 1994 hebben we Uitzendbureau Fuhler opgericht met als belangrijkste doel goede kandidaten voor de Fuhler Groep te werven en ter beschikking te stellen. Al snel hebben we de naam gewijzigd in FID en wisten vele externe klanten ons uitzendbureau te vinden. FID groeide uit tot een zelfstandige gespecialiseerde uitzendorganisatie. De verdere groei van de kernactiviteiten van zowel de Fuhler Groep als FID vragen om focus. Voor FID hebben we een passende nieuwe aandeelhouder gevonden in House of Covebo, omdat het zowel voor ons als voor hen belangrijk is dat FID haar eigen identiteit en werkwijze behoudt. We hebben er alle vertrouwen in dat met deze stap voor FID, de medewerkers en de opdrachtgevers ook in de toekomst de kwaliteit en de continuïteit is gewaarborgd.”

Manager Commercie en Operatie Joris Levering is sinds 2016 werkzaam in zijn rol bij FID en geeft als eindverantwoordelijke de samenwerking met House of Covebo verder inhoud. Na de overname bouwen de Fuhler Groep en FID hun commerciële relatie verder uit.

House of Covebo heeft dagelijks ruim 10.000 (internationale) medewerkers aan het werk. Hiervan zijn circa 3.500 vaklieden werkzaam in de bouw en techniek via Covebo Bouw & Techniek, Effect Personeelsdiensten, VNOM Bemiddelaar in Techniek en MAATT. Circa 6.500 medewerkers zijn werkzaam in de Productie & Logistiek bij Covebo Productie & Logistiek en Eurojob. FYGI Happy Recruiters, een digitaal platform van en voor freelance recruiters, is eveneens onderdeel van de organisatie. House of Covebo heeft in 2021 een omzet van ruim 420 miljoen euro gerealiseerd.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

House of Covebo neemt opleider Verder in Techniek over

2 min29 november 2023

House of Covebo komt met platform voor zzp’ers in de bouw en techniek

1 min12 september 2023

Één wettelijk minimumuurloon: de gevolgen op een rij

2 min16 augustus 2023

BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN?