Je beste zelf zijn doe je SAMEN

Want alleen ga je de wereld niet veranderen. Als zorgzame familie werken we hard aan ons ESG beleid en de thema’s die daarbij horen. Onze organisatie wordt steeds groter en daarmee groeit ook ons gevoel van verantwoordelijkheid om op maatschappelijk gebied een positieve bijdrage te leveren. Wij willen actief meewerken aan het stap voor stap beter maken van de wereld waarin we leven. Niet alleen voor de wereld van nu, maar zeker ook die van morgen. Zo zijn we druk bezig met thema’s als arbeidsomstandigheden, diversiteit en inclusie, zijn we ons bewust van onze ecologische voetprint en de verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken én willen we een inspirerende partner zijn voor anderen met onze duurzaamheidsambities.

Nog nooit van ESG gehoord?

ESG bestaat uit drie onderdelen: Environment, Social en Governance. (milieu, maatschappij en bestuur) en gaat na hoe een bedrijf presteert op deze thema’s.  Op het gebied van milieu kun je denken aan hoe een bedrijf omgaat met dingen als afval en uitstoot. Maatschappelijk gaat het over hoe het bedrijf met zijn mensen omgaat, diversiteit, gelijke kansen, gezondheid en veiligheid. Als je kijkt naar bestuur gaat het over beloning van leidinggevenden, belasting, corruptie en omkoping en brede diversiteit en structuur. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe duurzaam en verantwoord een bedrijf onderneemt.

Sustainable Development Goals

Vanuit House of Covebo willen we het beste voor onze klanten, kandidaten, collega’s en ook voor de maatschappij. Dit doen wij door verschillende ESG projecten, waarin we ons dus focussen op milieu, mens en bestuur. De Verenigde Naties hebben 17 doelen opgesteld om bedrijven zoals House of Covebo te ondersteunen in het ontwikkelen van duurzaamheidsdoelstellingen; de sustainable development goals. We hebben gekeken welke van deze doelstellingen het dichtst bij ons DNA en ons niveau van impact ligt en op deze zes doelstellingen focussen wij ons als het om duurzaamheid gaat.

Onze focus

3 - Gezondheid en welzijn

4 - Kwaliteits onderwijs

5 - Gendergelijkheid

8 - Eerlijk werk en economische groei

10 - Ongelijkheid verminderen

13 - Klimaatactie

Initiatieven waar we trots op zijn

Open Up

Iedereen lekker in zijn vel, zowel fysiek als mentaal. Een belangrijk punt binnen onze zorgzame familie. Zo bieden wij laagdrempelige mentale support voor al onze collega's via Open Up.

Ecovadis

Ecovadis is een duurzaamheidsranking op het gebied van arbeids- en mensenrechten, ethiek, milieu en duurzame inkoop. Als House of Covebo hebben we het bronzen certificaat, op naar zilver!

SPOT

SPOT is een app waarmee medewerkers laagdrempelig én anoniem melding kunnen maken van onveilige of ongewenste situaties op de werkvloer.

Inclusief werkgeverschap

Wij vinden dat ieders wereld van werk in een gezonde balans moet zijn. Zo zetten we groot in op opleiding en ontwikkeling, omdat we vinden dat iedereen dezelfde kansen verdient. Bovendien werken we met maar liefst 20 verschillende nationaliteiten én is de verhouding man/vrouw 50%.

Vitaliteitsweek

Tijdens de Vitaliteitsweek besteden we ieder jaar aandacht aan fysieke en mentale gezondheid. Zo zijn er workshops op het gebied van voeding en gezondheid, bewegen, ademhaling, werk/privé balans en ga zo maar door.

JobRoad

Wij zijn trots partner van JobRoad, een initiatief van House of HR dat zich inzet om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende baan te helpen. Tegelijkertijd helpen ze op deze manier werkgevers om hun personeelstekort op een inclusievere manier in te vullen.

Samen fit en gezond

Samen bewegen is veel leuker! We vinden het belangrijk om sport op het werk te promoten. Samen doen we regelmatig mee aan sportevenementen. Bovendien hebben we ruim 300 elektrische fietsen en 1200 'gewone' fietsen waarmee onze medewerkers dagelijks naar het werk gaan. Gezond voor mens én milieu.

FYGI x Make a Wish

Samenwerken om wensen te vervullen. Fygi is trotse partner van Make-A-Wish. Samen met Make-A-Wish organiseert FYGI een aantal keren per jaar een challenge om een allerliefste wens te vervullen en zamelen ze op creatieve manieren geld in om wensen mogelijk te maken.

Covebo challenge

250 collega's werkten zich een hele dag in het zweet om geld op te halen voor Stichting IJzersterk, een stichting die zich inzet voor kinderen met een zeldzame stofwisselingsziekte. Er werd gefietst, gewandeld, gerend en er was zelfs een flitstriatlon! Het resultaat? Meer dan €33.000 voor dit mooie doel.

Habitat for humanity

Via Habitat for Humanity kregen enkele collega's de kans om letterlijk een steentje bij te dragen aan een goed doel. Door een groep enthousiaste Happy Rebels werd er een week lang geholpen met het bouwen en opknappen van woningen in Cumpana in Roemenië. Gelukkig begeleid door echte vakmannen. ;-)

Doe-week

Een zorgzame familie, dat zijn we voor elkaar! En als we dat iedere dag voor elkaar zijn, waarom dan niet voor de rest van Nederland? Wel dus! In de doe-week zetten wij ons in voor goede doelen door het hele land. Van een huis opknappen tot een gezellige dag in het bejaardentehuis, niks is ons te gek!

Ronald McDonald

Een goed doel waar Covebo zich in de loop der jaren talloze keren voor heeft ingezet: de Ronald McDonald huizen. Als zorgzame familie kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je als gezin bij elkaar kunt zijn als één van de kinderen ziek is.

Gelijke behandeling: áltijd!

Ons werk gaat altijd over mensen. Als meest enthousiaste supporter van onze medewerkers zijn we ons als geen ander bewust van onze verantwoordelijkheid als het gaat om het voorkomen van discriminatie. Zowel in het wervingsproces als op de werkvloer. Zo zorgen we ervoor dat al onze interne medewerkers ons antidiscriminatiebeleid kennen en er actief invulling aan wordt gegeven. Bovendien is een e-learning onderdeel van de onboarding van nieuwe collega’s. Samen zorgen we ervoor dat er voor welke vorm van discriminatie dan ook geen plek is binnen ons bedrijf. Punt.

Enthousiast, zorgzaam en bevlogen

8.5 waardering

van onze (internationale) medewerkers

8.5 MTO cijfer

van onze interne collega's

8.6 tevredenheidsscore

van onze klanten

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust! We vertellen je graag alles over onze visie en doelstellingen.

Contact

BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN?