2 min2 mei 2024

“Het belangrijkste verschil is onze focus op vrijheid en ondersteuning”

Fygi is al ruim 7 jaar een begrip in de recruitmentwereld. Ondertussen zijn er meer dan 85 recruiters aangesloten bij hun netwerk. Naast het supporten van recruiters zijn ze begonnen met het ondersteunen van hr-professionals. Wij spraken Erik van de Water over wat de succesfactor is van Fygi.

“Fygi is ontstaan uit mijn eigen ervaring in de recruitmentwereld. Na twintig jaar in de uitzendbranche te hebben gewerkt, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik verlangde naar meer vrijheid en menselijkheid, binnen het bedrijf waar ik werkte werd steeds meer gestuurd op specifieke inputtargets, ook als dit niet was wat de klant nodig had. Hierdoor was er weinig tijd om ieder zijn beste baan te vinden. Bij Covebo vond ik dat wel. Zo begon het idee, samen met Dennis Denekamp, voor Fygi te borrelen en zeven jaar geleden hebben we het echt opgezet.”

Uniek in de branche

“Het belangrijkste verschil is onze focus op vrijheid en ondersteuning. We hebben een netwerk van 85 zelfstandige recruiters en hr-professionals. Deze wonen verspreid over het hele land, zij profiteren van de vrijheid om hun koers te bepalen, maar ook van de ondersteuning die we bieden vanuit Fygi. Deze ondersteuning bestaat vooral uit online- marketing en recruitmenttechnologie . Ook bieden wij trainingen en coaching en nodigen we ieder kwartaal alle zzp’ers uit voor een dag vol met inspiratie en gezelligheid .”

Successen moet je vieren

“Een van onze recente hoogtepunten was de rebranding van Fygi, waarmee we onze nieuwe identiteit hebben gelanceerd die echt past bij onze visie en waarden. Daarnaast zijn we ook uitgebreid met hr-diensten, wat een spannende ontwikkeling voor ons is. Het hoogtepunt van het afgelopen jaar is toch wel het nieuwe pand waar we nu in zitten. Die hebben we helemaal zelf laten inrichten, van muren tot aan de plaats van de stopcontacten. Hier zijn we erg trots op.”

Een kijk op de toekomst

“We blijven streven naar groei en vernieuwing. Ons doel is om nog meer mensen te helpen hun beste baan te vinden en tegelijkertijd onze samenwerking binnen de House of Covebo en House of HR te versterken. We zijn nu bezig om een vacature builder te integreren vanuit een project met House of HR. Dit is met behulp van Chat GTP. Je hoeft dan alleen maar de juiste input te geven en je krijgt een krachtige vacaturetekst aangeboden. Hiermee hopen we voor te blijven op een steeds verder vernieuwende markt.”

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Swipen naar een nieuwe baan? Bij VNOM kan het!

2 min10 juni 2024

Verschillende generaties op de werkvloer: dit zijn de voordelen.

4 min14 maart 2024

Waarom fouten maken op de werkvloer goed is

2 min26 februari 2024

BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN?