3 min27 februari 2023

Werkplezier: de weg naar succes op de werkvloer

Elke week breng je een groot deel van je tijd door op je werk. Het is dus belangrijk dat je je gelukkig en helemaal op je plek voelt, dat je plezier hebt in wat je doet. Maar wat is werkplezier? Waarom is het zo belangrijk? En wat kan je doen om dit te verbeteren? In deze blog vind je het antwoord, tips voor werkgevers en werknemers én vertellen we je meer over onze aanpak bij House of Covebo.

Wat is werkplezier

Werkplezier is het gevoel van voldoening en tevredenheid dat je krijgt wanneer je aan het werk bent. Het betekent dat je je op je gemak voelt, dat je plezier hebt in je wat je doet en dat je het gevoel hebt dat je het verschil maakt. Klinkt logisch toch? Als je niet op je gemak bent dan zul je niet zeggen wat je denkt, vraag je niet om hulp en voel je je niet betrokken bij het bedrijf. Blije medewerkers doen beter hun best en zullen dan ook beter presteren.

Werkplezier verhogen

Hieronder geven wij 6 tips hoe je werkplezier kunt verbeteren. Zowel voor jezelf als voor je werkgever, want je beste zelf zijn doe je natuurlijk samen!

  1. Vrijheid: geef werknemers de vrijheid om hun eigen werkzaamheden in te delen en heb vertrouwen dat dit opgepakt wordt zonder sterk te controleren. En het klinkt cliché, maar vrijheid is immers blijheid. Voor werknemers? Pak die vrijheid en durf verantwoordelijkheid te nemen.
  2. Fouten maken mag: bij vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen (en nemen) hoort ook fouten maken. Geef werknemers zogezegd niet op hun kop, maar denk samen in oplossingen. Maak je op de werkvloer een fout? Schaam je niet en laat dat perfectionisme af en toe los. Van fouten maken leer je.
  3. Zorg voor elkaar: bij elk bedrijf wordt er hard gewerkt en doelen nagestreefd, maar zorg ervoor dat medewerkers zichzelf kunnen zijn en heb oog voor elkaar. Wanneer er oprecht interesse wordt getoond in elkaar voel je je meer thuis op de werkvloer en zal je met meer plezier naar je werk gaan.
  4. Work-life balance: zoals we al zeiden zit je een groot deel van de week op je werk. Aan werkgevers én werknemers de taak om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Laat die laptop eens op je bureau staan, werk een dag thuis of ga een uurtje eerder weg zodat je in het licht een rondje kan hardlopen. Natuurlijk in goed overleg, maar deze flexibiliteit en vrijheid draagt enorm bij aan het werkplezier.
  5. Maak doelen: maak samen met je team ambitieuze, maar haalbare doelen. Heb je als werknemer persoonlijke doelen voor het nieuwe jaar? Deel ze en streef ze na. Het behalen van doelen motiveert, verhoogt zelfvertrouwen en draagt bij aan het werkplezier.
  6. Successen vieren: zijn de doelen behaald? Deel het met de organisatie, geef die extra borrel of deel simpelweg wat complimentjes uit aan elkaar. Maar ook als ze net niet behaald zijn, vier dan ook zeker het succes en focus op wat wél goed gegaan is.

Werkplezier bij House of Covebo

Bij House of Covebo zorgen wij voor elkaar en is vrijheid je grootste verantwoordelijkheid. Was je doel net iets te ambitieus of maak je een fout? Dit hoort erbij, denk in oplossingen en blijf positief. Want positiviteit wint altijd. En ja, ook bij ons worden de successen samen gevierd!

Nu horen wij jullie denken; zijn jullie dan perfect? Nee, net als bij elk bedrijf is er ook bij ons ruimte voor verbetering. Zo vragen wij ieder jaar het tevredenheidsonderzoek uit onder onze interne medewerkers en de punten die hieruit komen nemen wij mee. Zo hopen wij ieder jaar het werkplezier steeds een beetje te verhogen. Benieuwd naar de resultaten? Houd onze socials in de gaten, daar delen wij binnenkort de cijfers!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Swipen naar een nieuwe baan? Bij VNOM kan het!

2 min10 juni 2024

“Het belangrijkste verschil is onze focus op vrijheid en ondersteuning”

2 min2 mei 2024

Verschillende generaties op de werkvloer: dit zijn de voordelen.

4 min14 maart 2024

BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN DOEN?